Belföld

Göd: három DK-s felfüggesztette a párttagságát

Felfüggesztette a párttagságát Göd három DK-s politikusa: Lőrincz László alpolgármester, Tóth Ágnes, a DK Pest Megye képviselője, valamint Szilágyi László, a pénzügyi bizottság alelnöke – jelentette be utóbbi a Facebookon.

A múlthét eseményei után bebizonyosodott, hogy az országos politikai érdekei nem egyeznek Göd érdekével. Mi továbbra is Gödért dolgozunk, nincsenek országos politikai céljaink. Mi arra esküdtünk, hogy Göd város lakóit képviseljük. Az ő érdekükben és nem a budapesti pártközpontoknak akarunk megfelelni. Ezért azt is vállaljuk, hogy ha a mi személyünk gátja bármilyen ellenzéki összefogásnak akkor készek vagyunk megtenni amit a párt ránk ró,

írta a döntésük indokaként Szilágyi.

Még júniusban írtunk arról, hogy kisebbségbe került Gödön a polgármester, a momentumos Balogh Csaba miután az ellenzéki tömb kettészakadt, a DK, az LMP és a Jobbik képviselői a Fidesszel együtt szavazva csökkentették Balogh Csaba hatáskörét, miután a két tábor között kibékíthetetlen feszültség alakult ki. Az ellenzéki képviselők diktatórikus vezetési stílussal, hivatali visszaéléssel és a testület megtévesztésével vádolták a polgármestert, aki szerint viszont a három említett párt képviselői összedolgoztak a Fidesszel.

Július végén a gödi képviselő-testület megszavazta azt a beadványt, amely két hétre felfüggesztette a polgármestert, majd augusztus elején a DK közzétett egy hangfelvételt, amelyen szerintük Balogh arról beszél, hogy a Momentum országos vezetésével egyeztetve le kívánja váltani a szövetséges pártok (LMP és DK) alpolgármestereit, és helyettük a Fidesz önkormányzati képviselőjét nevezné ki alpolgármesternek a városban. A Momentum ezt később egy másik felvétellel cáfolta, és azt állította, hogy a DK hangfelvétele manipulált.

Szilágyi a polgármester felfüggesztésére utalva azt írta a Facebook-bejegyzésben, hogy „Az elmúlt hetekben elindult Göd fejlődése. Nyugodt körülmények között megindult a munka, előremutató döntések születtek. Balogh Csaba nélkül végre Göd érdeke érvényesült. Oltásprogram indult, megindult a körzetek fejlesztése, óvodabővítésről döntöttünk közösen pártállástól függetlenül”.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik