Belföld

Magyarországon nincs felelőse a veronai buszbalesetnek

Megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást, amit halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított a veronai buszbalesettel összefüggésben, tudta meg az Index az ügyészségtől.

A lap emlékeztet, hogy a 17 halálos áldozattal járó buszbaleset ügyében azt az orvost gyanúsították meg, aki korábban alkalmassági engedélyt adott a balesetező busz, súlyos alvászavarral küzdő sofőrjének.

Mivel megszüntették a nyomozást, szerintük az orvos nem tehető felelőssé. Mint írják, korábban vizsgálták a buszt üzemeltető Pizolit Kft.-t, hogy minden rendben volt-e műszakilag a járművel, de ebben az ügyben is megszüntették bűncselekmény hiányában a nyomozást.

Ez egyben azt is jelenti, hogy jelenleg nincs a balesetnek magyar felelőse. A veronai bíróság korábban 12 év szabadságvesztésre ítélte a busz sofőrjét.

„Mi már megkaptuk a magunk életfogytiglaniját” – hozzátartozók a veronai buszbalesetről
A negyedik tárgyalási napon beszélgettünk a tragédia terhét hordozó rokonokkal, és megismertük a perbe beszálló olasz érdekképviselőt.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik