Belföld

A gyanú szerint négy kisgyermekét abuzálta a kerepesi pár

A nagymamát felbujtás miatt vették őrizetbe.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közölte, hogy hétfőn reggel egy kerepesi családhoz vonultak ki. A 27 éves anyát és a 30 éves apát nem találták otthon, az 57 éves apai nagymamát előállították. A szülők, miután tudomást szereztek arról, hogy a rendőrök keresik őket, önként jelentkeztek.

A nyomozás október végén indult. A rendőrök szerint M. Marianna és L. Zoltán 2017 nyarán többször, szinte napi rendszerességgel szexuális cselekményre kényszerítette a velük egy ágyban alvó, akkor 6, 4, 3, valamint 2 éves gyermeküket. Erre a nagymama, L. Elemér Józsefné biztatta őket.

Ha a kicsik nem akarták azt csinálni, amit a szülők mondtak, erőszakkal, testi fenyítéssel, hajukat megtépve vették rá őket. Előfordult, hogy a gyermekek szem- és fültanúi voltak szüleik szexuális együttlétének.

M. Marianna és L. Zoltán többször kényszerítették gyermekeiket, hogy egy kistarcsai élelmiszer áruháznál kolduljanak. Az emberektől pénzt és ételt kérve azt kellett mondaniuk, hogy betegek.

A kicsiket kiemelték a családból, nevelőszülőkhöz kerültek. Az eljárásba bevont pszichológus szakértői véleménye szerint a gyerekek korábbi bántalmazása valószínűsíthető. L. Zoltán és L. Elemér Józsefné panaszt tett a gyanúsítás ellen, és mindhárman tagadták a bűncselekmények elkövetését.

M. Marianna és L. Zoltán ellen szexuális erőszak, szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése, L. Elemér Józsefné ellen szexuális erőszak és szexuális visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásukat.

 

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik