Belföld

Letartóztatták az alföldi rabszolgatartót

A döntés nem végleges. A gyanúsított megfosztotta személyi szabadságától a sértettet, akit munkára kényszerített és éheztetett.

Csongrád-Csanád megye egyik falujában egy férfi idén tavasszal a vele közös háztartásban élő sértettet bántalmazással, fenyegetéssel megakadályozta, hogy az ingatlant elhagyja. A gyanúsított a sértett megtakarítását (mintegy 570 ezer forintot) elvette. Áldozatát munkára kényszerítette, éheztette.

A környéken lévő mezőgazdasági üzemekbe, földekre is elküldte napszámba, de a munkáért járó díjazást elvette. A sértettnek nem volt pénze élelemre, néha üres kenyeret adott neki, azzal küldte napszámba. A gyanúsított a sértett használatában lévő kocsi indítókulcsát is elvette, az autót jogtalanul használta.

A főügyészég a személyi szabadság megsértése, folytatólagosan elkövetett zsarolás, kényszermunka, jármű önkényes elvétele miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta letartóztatását egy hónapra.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója letartóztatásba helyezte a férfit, de a végzés nem végleges, a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik