Belföld

Niedermüller: Szeretnénk, ha este 10 után a teraszokon nem a tombolás, meg az üres üvegek falhoz csapkodása menne

A járvány miatt sok hely nem nyit ki többé, valóban lehet, hogy több ezer itt dolgozó nem tud visszatérni. Az, hogy velük mi lesz, nem csak önkormányzati feladat, hanem – mint a munkanélküliség kezelése általában – állami is. Az, hogy egy terasz meddig van nyitva, nem döntő ebben a kérdésben. Ha a vendéglátósok garantálni tudnák, hogy este 10 után a teraszokon nem a tombolás, meg az üres üvegek falhoz csapkodása megy, hanem normális beszélgetés kávéval, sörrel, borral, akkor senkinek nem lenne kifogása. Mi nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni. A vendéglátósok sem boldogok attól, hogy részeg külföldiek tombolnak náluk és rombolják az üzletük hírnevét.

– mondta Niedermüller Péter Erzsébetvárosi polgármester a Józsefváros magazinnak adott interjújában a bulinegyedben hozott ellentmondásos rendelkezésekről. Erről itt írtunk részletesebben:

A Bulinegyedet teszi élhetővé, vagy a kocsmákat szívatja az új csendrendelet?
A vendéglátósok túl szigorúnak, a lakók túl enyhének találják a kerületi csendrendeletet. Az önkormányzat szerint azt a célt szolgálja, hogy ordibálás és szemét helyett inkább kulturális negyedként váljon branddé a városrész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik