Belföld

Kúria: a lúgos orvos börtönben marad

Nem helyezik hatályon kívül az eredeti ítéletet.

A „lúgos orvosként” elhíresült B. Krisztián börtönben marad, írta meg a Mérce. Áldozata, Renner Erika a Blikknek úgy reagált: „Megkönnyebbültem, remélem, végre valóban vége az ügynek”.

A férfi tavaly novemberben nyújtott be alkotmányjogi panaszt. Szerinte a Kúria utolsó, 2018 júniusi döntésekor megfosztották az érdemi felülvizsgálat jogától. Az Alkotmánybíróság a panaszt februárban helybenhagyta, az ügyet visszaküldte a Kúriának a harmadfokú, jogerős ítéletet felülvizsgálatra.

A Mérce most a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal alapján azt írta, a Kúria öt tanácselnökből álló felülvizsgálati tanácsa a korábbi jogerős ítéletet tartotta hatályában.

Így B. Krisztián le fogja tölteni tizenegyéves büntetését, jó magaviselet esetén pedig hét és felet.A sértett, Renner Erika ügyvédje, Gál András a Mércének megerősítette, június 29-én kézhez is kapták a Kúria írásos döntését az ítéletről.

Kevés olyan bűnelkövető van, akinek a jogrendszer ennyire kényesen szem előtt tartotta a jogait, mindeközben az áldozatának ennek a töredékét sem biztosította. Az összes jogi fórum most már egyértelműen bizonyította a bűnösségét. Vége. Itt az ideje, hogy több, mint hét év után a jogrendszer a bűncselekmény által elszenvedett károkkal is foglalkozzon!

– idézi a portál Renner és Gál a nyilatkozatát.

xxxxx

Csak a jogaival élt a lúgos orvos, viszont alaposan ráfázhat
Nem egy jogi kiskaput használt ki a lúgos orvos, amikor az ügyében az Alkotmánybírósághoz fordult. Viszont akár pórul is járhat.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik