Belföld

Egyszerre hat orvos távozott a pilisvörösvári rendelőből

A szemészeten dolgozó összes orvos távozott a Pest megyei település szakrendelőjéből – írja az Átlátszó. A három orvos mellett két kardiológus is a távozás mellett döntött, csakúgy, mint egy 23 éve pszichiátriai rendelést végző orvos. A lap információi szerint a szakrendelőben dolgozó 65 év feletti orvosok nem kaptak bért, amikor a rendelet alapján egy hónapig nem fogadhattak beteget. Erről dr. Kóti Tamás igazgató azt mondta, mivel a szakrendelőben az orvosok vállalkozóként vannak jelen, ezért, amikor nem dolgoztak, nem kaptak járandóságot, ám azok, akik valamilyen módon (akár távmunkában) felvették a munkát, természetesen megkapták a fizetésüket. Dr. Kóti Tamás felajánlotta az összes orvosnak, hogy döntsék el hónap végén: teljesítmény alapján vagy az óradíjban fizesse ki nekik a díjazásukat, és azt vegyék figyelembe, amelyik a több. Kóti az Átlátszónak azt nyilatkozta, hogy többszöri egyeztetés után sem sikerült megállapodnia az érintett orvosokkal az anyagiakról.

Nem járultam hozzá olyan rendelési órák kifizetéséhez, melyet saját döntésük alapján nem tartottak meg a járványügyi helyzetre hivatkozva

– mondta az igazgató.

Az igazgató azt is kiemelte, hogy a rendelések nem szűnnek meg, szemész és pszichiáter már munkába állt, és a kardiológiai rendelés megoldására is törekszenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik