Belföld

A 13 éves öccs rabolt, míg bátyja életveszélyesen megvert egy 85 éves nőt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntett, valamint magánlaksértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást H. S. 20 éves rétközberencsi lakos ellen — írta meg a Police.hu rendőrségi honlap.

A  férfi 2019. május 28-án éjszaka betört egy rétközberencsi lakóházba, és az ott élő 85 éves asszonyt minden előzmény nélkül bántalmazta, majd elhagyta a helyszínt. Az orvosszakértői vélemény alapján az asszony életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrséget a történtekről másnap az asszony házi gondozója értesítette, a rendőrök rövid időn belül azonosították és 2019. május 30-án otthonában elfogták a feltételezett tettest. A rendőrök a férfit előállítása után gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. H. S. a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes ügyészség javaslatára a bíróság elrendelt, és a büntetőeljárás teljes időtartama alatt fenntartott.

A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a bűncselekmény elkövetésében a gyanúsított 13 éves öccse is részt vett. Az ingatlanba bejutva H. S. bántalmazni kezdte az idős asszonyt, miközben a testvére felkutatta a sértett pénztárcáját, és abból 3000 forint készpénzt tulajdonított el. Ezután magára hagyva a magatehetetlen állapotú asszonyt, távoztak a házból. A főkapitányság munkatársai a 13 éves fiút 2019. szeptember 4-én életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntett elkövetése miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik