Belföld

Elfogták a miskolci gumilövedékes rablót

Más bűncselekményekkel is gyanúsítját a budapesti férfit.

Sopronban fogták el a 45 éves budapesti férfit, aki a gyanú szerint június 5-én egy gumilövedékes fegyverrel meglőtt egy 72 éves nőt Miskolcon – írja a police.hu. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres rablás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt miatt nyomoz ellene.

A gyanúsított egy hete Miskolcon, a Csabai kapuban becsengetett egy lakásba, egy szolgáltató munkatársának adta ki magát, majd pénzt követelt az ajtót nyitó nőtőlt. aki próbált ellenállni, de támadója meglőtte egy gumilövedékes gáz- és riasztófegyverrel. A 72 éves nő az erőszak hatására átadta mintegy 200 ezer forintját, a férfi elmenekült a helyszínről.

A rendőrök adatgyűjtése után került látókörükbe a 45 éves férfi, a soproni rendőrök fegyveres garázdaság miatt nyomoztak ellene. Felvetődött, hogy a június 6-án hajnalban egy mezőkövesdi házba becsöngető, majd az ajtóra a gumilövedékes fegyverrel lövést leadó férfi azonos a miskolci támadóval.

A nyomozók csütörtökön délután Sopronban azonosították, elfogták, előállították a férfit. Az őrizetbe vett gyanúsítottal szemben a rendőrség előterjesztést tett letartóztatása ügyészi indítványozására.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik