Belföld

Miskolci buszsofőr: Hiába dudáltam, nem érdekelte, lökdöste a nénit

A Blikk szólaltatta meg azt miskolci buszvezetőt, Kis Károly Zsoltot, aki gyors és bátor közbelépésével hiúsított meg egy rablást Miskolcon. Ahogyan korábban megírtuk, egy 27 éves helyi férfi épp egy nő táskáját próbálta megszerezni a Fürdő utcában, amikor egy arra közlekedő buszsofőr észrevette, hogy az idős nő miként küzd a rablóval az értékeiért. A sofőr azonnal megállította a buszt, majd leszállt és elkergette a támadót. A rémült idős asszonyt pedig felhívta a buszra, hogy biztos ne legyen semmi baja.

A buszból már láttam, hogy a fiatal kirabolni készült az idős nőt. Hiába dudáltam, nem érdekelte, lökdöste a nénit

— mondta a lapnak Kis Károly Zsolt, aki a busszal gyorsan keresztbe állt az úttesten, majd kipattant a fülkéből. Hozzátette:

Tudtam, hogy a fedélzeti kamera rögzíti a történteket, többek között ezért is álltam meg így, hogy látszódjanak a felvételek. Odarohantam és nagy lendülettel odébb taszajtottam a fiút, akkor már észrevette, hogy itt nem fog sikerülni a rablás.

Az egykori honvéd 2004-ben Irakban is szolgált. Kiemelte: nem tervezte megleckéztetni a támadót, csupán az érdekelte, hogy megvédje az idős hölgyet.

A rablót azóta a rendőrök elfogták. Még aznap bevitték, és letartóztatását kérték.

Kiemelt kép: MinapOnline/YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik