Belföld koronavírus

Ők sem kapnak az 500 ezer forintos egészségügyi jutalomból

A gyógyászati segédeszközt kiszolgáló dolgozók egyszeri plusz juttatása is bizonytalan – írja a Medicalonline a Forgalmazók az Egészségért közleményére hivatkozva.

Kásler Miklós miniszter június 5-én jelentette be, hogy az egészségügyben kik részesülnek az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatásból. Kiderült, hogy a patikai dolgozók és a gyógytornászok nem kerülte fel a jutalmazottak listájára. Úgy tűnik, a gyógyászati segédeszköz kiszolgáló szaküzletekben dolgozók helyzete is bizonytalan: többszöri megkeresésük ellenére sem kaptak semmilyen választ az EMMI illetékeseitől.

Az egészségügyben dolgozó gyógyászati segédeszközöket kiszolgáló szakemberek minden óvintézkedést megtettek a betegek megóvása érdekében. Az eszközöket kiszolgáló szaküzletek telefonos tájékoztató ügyeleti rendszert hoztak létre – írják közleményükben.

A segédeszköz ellátó szakma képviselői áprilisban több alkalommal tájékoztatták az egészségügyi tárca vezetőjét az egyre súlyosbodó forgalom csökkenésről és annak következményeiről.

Összeomlik a gyógyászati segédeszköz-ellátás, ha a kormány nem segít
Egymilliónál is több betegnek van szüksége ezekre az eszközökre.

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség kiáll az egészségügyi dolgozók egységes kompenzálása mellett és elfogadhatatlannak tartja az ígért egyszeri bruttó 500.000 forint kapcsán az egészségügyi dolgozók közötti megkülönböztetést – írják.

Kiemelt kép: Madrid, 2020. április 20.
Kórházi kerekesszék áll a madridi Ifema vásárközpontban berendezett ideiglenes kórház folyosóján 2020. április 20-án.
MTI/EPA/EFE/J.J.Guillen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik