Belföld

Újfehértói vadászbaleset: meggyanúsítottak egy vadászt, tagadja a bűnösségét

Megvan, hogy melyik vadásznak a puskájából adták le azt a lövést, ami május közepén halálra sebzett egy két kilométerre lévő férfit az újfehértói családi háza udvarán. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy elkészült a fegyverszakértői vélemény, így megtudták állapítani, hogy kinek a golyós vadászpuskájából adták le a lövést.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság  gyanúsítottként hallgatott ki kedden egy személyt. A gyanúsított tagadja a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A panaszt a Nyíregyházi Járási Ügyészség fogja elbírálni

– mondta lapunknak a csoportvezető ügyész, hozzátéve ballisztikai szakértőt is rendeltek ki az ügyben.

A megdöbbentő vadászbaleset május 15-én történt Újfehértó belterületén. Egy férfi az udvaron beszélgetett, amikor eltalálta egy lövés. Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség lefoglalta a vadászat során használt fegyvereket és megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer az egyik helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, s a fegyverrel a lakóháztól körülbelül 2 kilométerre adták le az úgynevezett vétlen lövést.

Kiderült, hogy az egyik fegyver csövében szabálytalanul benne maradt töltény okozhatta a tragédiát. Az egyik férfi puskája elsült a fegyverek kiürítésekor, a lövedék pedig szerencsétlen módon pont a település irányába süvített el, ahol a mezőhöz közeli első ház udvarán levő férfit találta lapockán. A rendőrség először gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, ám ez azóta változott.

Szilágyi László tájékoztatása szerint most már nem gondatlanságból elkövetett emberölés, hanem halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyik a nyomozás. A büntetés szempontjából ennek nincs igazán jelentősége. Mindkét bűncselekményért 1-5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki ugyanis a törvény szerint.

Döbbenetes vadászbaleset: két kilométerről leadott lövés ölt meg egy udvarán ülő férfit Újfehértón
A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik