Belföld

Újfehértói vadászbaleset: a fegyverek kiürítésekor sült el a puska

Újabb részletek derültek ki az újfehértói vadászbalesettel kapcsolatban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság a Magyar Nemzet megkeresésére azt közölte, hogy a vadászat utáni fegyverek kiürítésekor sült el véletlenül az a golyós vadászpuska, ami halálra sebezte a két kilométerre lévő férfit a családi háza udvarán.

Azt írják, hogy a rendőrség a vadászat összes résztvevőjének lefoglalta a fegyverét, és ballisztikai, fegyvermesteri, orvos- és vadgazdálkodási szakértők bevonásával vizsgálják, hogy kik a felelősek a haláleset miatt.

A nyomozás eddig adatai szerint az egyik fegyver csövében szabálytalanul benne maradt a töltény, a fegyver tulajdonosa ráadásul nem a szabályok szerinti semleges irányba fordította a puskája csövét. A puska elsült, a lövedék pedig szerencsétlen módon a település irányába süvített el, ahol a mezőhöz közeli első ház udvarán levő férfit találta lapockán

– közölte a lap megkeresésére Fodor Rita szóvivő.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a rendőrség által lefoglalt fegyver egy golyós vadászpuska, és nincs gyanúsított még az ügyben.

A megdöbbentő vadászbaleset múlt pénteken történt Újfehértó belterületén. Egy férfi az udvaron beszélgetett, amikor eltalálta egy lövés a lapockájánál. Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és a fegyverrel a lakóháztól körülbelül 2 kilométerre adták le az úgynevezett vétlen lövést.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Azóta folyamatosan hallgatják ki a tanúkat, és behívták az érintett vadásztársaság vezetőjét is, de gyanúsítotti kihallgatás csütörtök délutánig nem történt.

Döbbenetes vadászbaleset: két kilométerről leadott lövés ölt meg egy udvarán ülő férfit Újfehértón
A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik