Belföld

Döbbenetes vadászbaleset: két kilométerről leadott lövés ölt meg egy udvarán ülő férfit Újfehértón

Döbbenetes vadászbaleset történt pénteken Újfehértón. Értesüléseink szerint egy őzvadászat közben leadott eltévedt lövés halálra sebzett egy település határában élő férfit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Megkerestük az ügyben Szilágyi Lászlót, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjét, hogy megtudjuk a tragikus kimenetelű vadászbaleset részleteit, az alábbi választ kaptuk:

Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható történet lényege az, hogy május 15-én a kora esti órákban újfehértói családi házának udvarán egy férfit ismeretlen lőfegyverrel a lapocka tájékán meglőttek. A férfit kórházba szállították, ahol elhalálozott. A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól körülbelül 2 km-re adtak le úgynevezett vétlen lövést a kérdéses időszakban.

– mondta a csoportvezető ügyész.

A helyi vadászok döbbenten állnak az eset előtt. Egyikük azt mondta, hogy annyira hihetetlen a település belterületén történt eset, hogy szerinte egymillió célzott lövésből sem lehetne megismételni. Arra tippelnek, hogy egy eltévedt lefelé csapódó lőszer okozhatta a tragédiát. Egy másik vadász elmondása szerint már több tanút is kihallgattak az ügyben, és a rendőrség a helyszínen rekonstruálja a baleset körülményeit. Beszéltünk az érintett vadásztársaság vezetőjével is, de mivel folyamatban lévő ügyről van szó, ezért egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni a témában.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik