Belföld

Meghalt a nyíregyházi bringás, akit út szélén hagytak a gázolás után

Meghalt a kórházban az a 40 éves férfi, akit két nappal ezelőtt ütöttek el Nyíregyházán, a Korányi Frigyes út melletti szervizúton.

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves B. S. hajnalban ittasan, jogosítvány és világítás nélkül közlekedett autójával a szervizúton, mely során elütötte az úttest közepén közlekedő biciklist. A fiatalember az ütközés után nem állt meg, elhagyta a helyszínt anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a sérült férfinak, vagy értesítette volna a mentőket.

Az életveszélyes állapotba került férfit a kiérkező mentősök újraélesztették, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A fiatal sofőrt akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság. Erre tekintettel a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, ezért a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a letartóztatását.

A gyanúsított és védője fellebbezett, ezért a végzés nem végleges.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik