Belföld

Édesanyja szerint nem agresszív, csak drogfogyasztó a Deák téri gyilkosságokkal gyanúsított fia

Édesanyja szerint drogot fogyaszthatott a 18 éves Cs. Krisztián, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy 16 és egy 21 éves fiatalembert a péntek hajnali Deák téri tömegverekedés során. Cs. Leventéné a Borsnak azt mondta, hogy a fia egyáltalán nem agresszív típus, így szerinte kábítószer hatása alatt állhatott a bűncselekmény elkövetésekor.

Krisztián végig velem nevelkedett, csak egy, azóta megoldódott családi probléma miatt került néhány napra otthonba. Én vagyok az anyja, tudom, hogyan élt. Egy normális fiú, aki szereti a családját és rajong a négy testvéréért. Szörnyű tragédia történt, mégpedig a drogozás és az alkohol miatt. Biztos vagyok benne, hogy Krisztián módosult tudatállapotban tette, amit tett

– mondta a gyilkosságokkal gyanúsított férfi anyja.

A férfinak már korábban is meggyűlt a baja a hatóságokkal kábítószerrel kapcsolatos és erőszakos jellegű  bűncselekmények miatt. Ráadásul, már jó ideje körözték, mert elhagyta egy korábbi büntetőeljárás miatt kijelölt tartózkodási helyét.

Mint arról korábban beszámoltunk, két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással péntek hajnalban a belvárosban. A velük lévő három lány megpróbálta szétválasztani a verekedőket, de nem jártak sikerrel. A rendőrök pár percen belül a helyszínre értek, de addigra már többen is elfutottak. Egy 16 éves és egy 21 éves fiatal olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberöléssel, míg két barátját J. Marcellt és J. Dánielt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. Cs. Krisztián először írásban beismerte a bűnösségét a rendőrségen, majd visszavonta a korábbi vallomását a bíróságon. Az ikrek, J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tettek a kihallgatása során. A három fiatal letartóztatásban várja a további büntetőeljárást.

Frissítünk!

Megkerestük a BRFK-t, hogy megtudjuk kábítószer hatása alatt állt-e a bűncselekmény elkövetésekor Cs. Krisztián és a többi tömegverekedésben részt vevő fiatal, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak felvilágosítást erről.

Kiemelt kép: Mihádák Zoltán /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik