Belföld

Megvan az újfehértói vadászbaleset során használt fegyver

Megvan az az újfehértói vadászat során használt fegyver, amellyel feltehetően leadták azt a lövést, ami halálra sebzett egy két kilométerre lévő férfit a családi háza udvarán. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre közölte, hogy a rendőrség által lefoglalt fegyver egy golyós vadászpuska. Hozzátette, nincs még gyanúsított az ügyben, és a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia körülményeit.

Mint arról beszámoltunk, megdöbbentő vadászbaleset történt pénteken kora este Újfehértó belterületén. Egy férfi az udvaron beszélgetett, amikor eltalálta egy lövés a lapockájánál. Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és a fegyverrel a lakóháztól körülbelül 2 kilométerre adták le az úgynevezett vétlen lövést.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Azóta folyamatosan hallgatják ki a tanúkat, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt. Fegyverszakértő és igazságügyi boncszakértő bevonásával vizsgálják az eset körülményeit, és azt, hogy ki használta a vadászpuskát.

Döbbenetes vadászbaleset: két kilométerről leadott lövés ölt meg egy udvarán ülő férfit Újfehértón
A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik