Belföld koronavírus

A Fidesz nem megy el a bizottsági ülésre, ahol a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a lélegeztetőgépek ügyét tisztázták volna

Nem lesznek ott a Fidesz és KDNP képviselői a népjóléti bizottság mai ülésén, ezt Korózs Lajos MSZP-s elnököknek már jelezték — írta meg az Atv.hu. A kormánypárti tagok más elfoglaltságra hivatkozva maradnak távol, így azonban a bizottság nem lesz határozatképes.

A bizottság a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetről és a betegellátásban használt lélegeztetőgépek beszerzéséről tervezi meghallgatni az Operatív Törzs tagjait.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Lovas András szegedi aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, hogy a koronavírus elleni védekezéshez központilag, Kínából beszerzett lélegeztetőgépek nem ilyen betegségek kezelésére szolgálnak. Lovas szerint a ResMed Lumis 150 lélegeztetőgép egy olyan eszköz, melyet egyértelműen otthoni használatra fejlesztettek ki, miközben a termék leírásában sehol nem szerepel a fertőzéses eredetű tüdőbetegségek ezen eszközzel történő ellátása.

Az MSZP ezen az ülésen szerette volna tisztázni azt is, hogy mi történt Bajcsy-Zsilinszy Kórházban, ahol minden harmadik koronavírusos beteg meghalt.

Majdnem minden harmadik koronavírusos beteg meghalt a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban
A Pesti útról is kerültek a Bajcsyba fertőzésgyanús esetek. A kórház most is fogad koronavírus-gyanúval érkező betegeket

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik