Belföld

Műtétje előtt küldtek haza egy férfit a kórházból a kiürítések miatt, végül otthonában halt meg

Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselő Facebook-oldalán egy olyan videót mutatott be, amelyben egy otthonában elhunyt férfi felesége meséli el, hogy küldték haza férjét a kórházból a kiürítések miatt, és ez miképp vezetett végül tragikus eseményhez.

A koronavírus özvegye – Terike története

Hány embernek kellett így meghalnia Kásler döntése miatt?Ami Kásler Miklósnak „szórakoztató történet”, az Terikének maga a tragédia. Az óbudai asszony férjének a miniszter eszement döntése miatt kellett borzalmas kínok között meghalnia, miután műtét előtt hazaküldték a kórházból. Üzenem Káslernek, Orbán Viktornak és valamennyi döntéshozónak: az emberélet nem játék, a betegek nem bábuk a politika terepasztalán. Az átgondolatlan kórházkiürítéssel embereket küldtek a halálba. Ezt nem lehet jóvátenni. #Párbeszéd

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. május 16., szombat

Férjemnek volt egy polip betegsége, amivel kórházba került, hogy majd megműtik

– meséli Terike, aki elmondta, hogy férje március 3-ától volt kórházban, de egy nappal a műtétje előtt jött a telefon, hogy nem lesznek műtétek a kórházban, mire hazajött a férje. Április 7-én éjjel nem aludt jól – folytatódik a beszámoló – „azt mondta nagyon fáj a pocakja”, majd Terike elmondása szerint férje akkor hunyt el, amikor hívni próbálta a mentőket.

A videóból nem derült ki, melyik kórházban feküdt a férje.

Terike története szolgáljon mindenkinek, de főleg Kásler Miklósnak és a döntéshozóknak tanulságul, hogy nem lehet ilyen eszement módon emberéleteket veszélyeztetve döntéseket hozni

– összegez Szabó Tímea.

Április közepén megírtuk: olvasóink sokasága számolt be arról, hogy országszerte olyan, főleg idős embereknek kellett elhagyniuk a kórházakat, akik szakszerű rehabilitációt, felügyeletet és akár 24 órás ápolást igényelnek.

„Anyám lelkileg összetört” – így megy a kórházak kiürítése
A koronavírus-járvány miatt a kórházi ágyak 60 százalékát fel kell szabadítani. Sok olvasónk számolt be arról, milyen nehéz helyzetbe kerültek beteg hozzátartozóik és ők is emiatt.

Az intézkedés oka, hogy Kásler Miklós utasítására a fekvőbetegeket fogadó gyógyító intézményekben a közfinanszírozott ágyak 60 százalékát alkalmassá kell tenni a koronavírussal fertőzöttek ellátására. Az országos tiszti főorvos is megerősítette, hogy a kiürítésnek meg kell történnie, noha Müller Cecília szerdán azt mondta, senki nem kerülhet haza úgy, hogy később emiatt egészségkárosodásnak nézne elébe.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik