Belföld

Bevallotta bűnét a Belügyminisztériumból vécépapírt, fertőtlenítőt lopó férfi

Beismerő vallomást tett az a budapesti festő, aki vécépapírt és különböző tisztítószereket lopott a Belügyminisztérium József Attila utcai épületéből.

Az 57 éves K. László azt követően került a Nemzeti Védelmi Szolgálat célkeresztjébe, hogy a Belügyminisztérium nem talált elfogadható okot a tisztító- és fertőtlenítőszerek, a higiéniás termékek és a fénymásolópapír felhasználás folyamatos növekedésére. Azonnal cselekedtek is és a munkatársaik jelenlétében kinyittatták a férfi alagsorban lévő öltözőszekrényét.

A BRFK tájékoztatása szerint a jelen lévők közül senki nem lepődött meg azon, hogy a szekrényből 60 guriga WC papír, 12 csomag fénymásolópapír és 11 csomag kéztörlő papír borult a kövezetre. Ezt követően a nyomozók mosogatószert, légfrissítőt és fénymásolópapírt foglaltak le a férfi lakásából is.

K. László vallomásában beismerte, hogy a Belügyminisztériumban az illemhelyekről, a kiskonyhákból és a fénymásolópapír szekrényekből rendszeresen elemelte az oda kihelyezett dolgokat, melyeket értékesített egy fénymásoló üzlet tulajdonosának, illetve egy kollégájának is adott belőlük.

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága K. Lászlót üzletszerűen elkövetett lopással, az 58 éves K. Istvánt és az 54 éves J-né K. Andreát pedig üzletszerűen elkövetett orgazdaság elkövetésével gyanúsítja. K. István nem tett vallomást, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, J-né K. Andrea pedig tagadta a bűncselekmény elkövetését. K. László és K. István jelezték, hogy az okozott kárt készek megtéríteni. A rendőrkapitányság az ügy iratait közvetítői eljárásra, illetve vádemelésre vonatkozó javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik