Belföld

Sörétes puskával lőtte agyon kutyáját egy takácsi férfi

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 64 éves takácsi lakossal szemben folytatott, írta meg a Police.hu rendőrségi honlap.

A pápai rendőrök lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást egy 64 éves takácsi lakos ellen. 2019. augusztus 30-án az esti órákban érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Takácsiban az egyik ingatlan udvarából több lövés hallatszott. A helyszínre érkező járőrök a családi házban igazoltatták az ott lakó feltételezett elkövetőt.

A rendőrök az udvaron több töltényhüvelyt, az ingatlan pincéjében pedig egy lőtt sérülésekkel fekvő kutyát találtak.

A nyomozók a házkutatás során engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le. A férfit a rendőrök ezután előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Elmondta a rendőröknek, hogy miután kutyája megharapta, haragra gerjedt, és az engedély nélkül tartott sörétes lőfegyverével több lövést adott le az állatra házuk udvarán. A kutyát súlyos sérülései miatt később az állatorvos elaltatta.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik