Nagyvilág

Egymást érik a medvegázolások Erdélyben

Ezúttal Fenyőfalva közelében pusztult el egy anyamedve.

Újabb medvegázolás történt Erdélyben. A Maszol.ro azt írta, hogy a Szeben megyei Fenyőfalva közelében, az országúton ütöttek el egy anyamedvét. Elpusztult. A kocsi megrongálódott, de az autóban nem sérült meg senki.

A nagyvad tetemét a vadászegyesület elszállította. Előzőleg szombat este a Hargita megyei Sásverésnél gázoltak el egy medvét. Az állat súlyosan megsérült, hosszú órákig szenvedett, a mezőn feküdt, majd felvonszolta magát az úttestre.

Éjszaka csendőrök és rendőrök őrizték. A csaknem húsz órán át agonizáló állat ügyében vizsgálat indult, a Hargita megyei prefektust leváltották. Elszállítása a környezetvédelmi miniszter szerint a helyi hatóságok dolga lett volna, akik azonban egymásra hárították a felelősséget, noha nem kellett volna a  minisztériumhoz fordulniuk.

Borboly Csaba megyei tanácselnök szerint azonban megbüntették volna őket, ha engedély nélkül kilövik a szigorúan védett vadat, hiszen orvvadászattal gyanúsítják azt a besztercei vadászt is, aki önvédelemből lelőtt egyet,

Kilövési engedély híján nekik meg volt kötve a kezük, Borboly a  Facebook-oldalán azt írta, medvekérdésben csak helyben lehet jó döntést hozni, ez az eset jó példa arra, hogy nem lehet a bukaresti engedélyekre várni, amikor állatkínzásról, emberi életről van szó.

Kiemelt kép: Borboly Csaba / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik