Belföld

Horrorisztikus állatkínzás Gödön: legalább száz házi és vadállatot mentettek ki egy szaporítóból

Döbbenetes állatkínzásról számolt be a Facebook oldalán a Szurkolók az állatkínzás ellen nevet viselő állatok védelmével foglalkozó társaság. Azt írják, hogy nemrég bejelentés érkezett hozzájuk, hogy rettenetes körülmények között tartottak állatokat egy gödi szaporító telepen.

Az egyik kinti karámban teve, alpaka, póniló, csüngő hasú törpemalac, juh, és kacsa  élt bűzben és mocsokban. Az igazi borzalom azonban csak akkor tárult eléjük, amikor beléptek a házba.

Már a megérkezésünkkor az utcáról éreztük a gusztustalan orrfacsaró bűzt, ami a házból áradt. Rosszat sejtettünk…. A rendőrség emberei az orvossal, és a tulajdonossal együtt bementek az ingatlanba. Pár perc alatt felmérték bent a terepet. Kijöttek, és a mondandójuk lényege ennyi volt: Itt bizony baj van. Nem kicsi. Vadállatok, háziállatokkal egy szobában, egy kennelben. Az egész házban, a pincétől a padlásig, szaporító boxok, vemhes és tüzelő szukák, kanok. Az egyik vemhes kutya épp a mentés közben, az egyik állatmentő karjaiban kezdte meg a szülést

– írják a közösségi oldalukon.

Galéria
Fotó: Szurkolók az állatkínzás ellen

Az állatvédők beszámolója szerint a legtöbb állat sérült és beteg volt. Verekedésből származó sérülések voltak rajtuk, sőt olyanokkal is találkoztak, amelyiknek hiányzott valamelyik végtagja. A rendőrség azonnal eljárást indított állatkínzás miatt.

Az összefogásnak és a hatóságoknak köszönhetően tegnap nyolcvan kutyát sikerült kimenteni. A mai napon pedig szurikáta, nyúl, macska, kakadu, ormányos medve, bagoly, és különböző rágcsálók, madarak szabadulhattak a borzalmas a horrortelepről.

Sok állati tetemet is találtak a telepen. Ezek boncolása már nem kivitelezhető. Az elszállított és eddig megvizsgált állatok zöme bolhás, bőrgombás, atkás, vagy valamilyen bőrbetegségben, fertőzésben szenved. Több kölyök és felnőtt kutya pedig vízfejű.

Kiemelt kép: Szurkolók az állatkínzás ellen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik