Belföld

Bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendeltek el egy párját bántalmazó rendőrrel szemben

Bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendeltek el egy szabolcsi rendőrrel szemben, mert bántalmazta és többször is megfenyegette az élettársát. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt indított eljárást az ügyben.

Tíz nappal ezelőtt a sértett összeveszett a törzsőrmester élettársával, aki bántalmazni kezdte, ennek során a haját húzta és erősen megragadta a nyakát. A sértett a pár nappal ezelőtti tanúvallomásában azt is elmondta, hogy az elkövető már tavaly is többször bántotta és arra is rá akarta venni, hogy vonja vissza a feljelentését.

Ennek érdekében többször felhívta telefonon és azzal fenyegette a szülei jelenlétében, hogy vérfürdőt rendez, ha a büntetőeljárás miatt megszüntetik szolgálati jogviszonyát. A rendőr azt is felajánlotta a párjának, hogy ha a feljelentés visszavonása után pénzbüntetésre ítélnék hamis vád miatt, akkor azt majd ő kifizeti.

A sértett vallomása után a nyomozó ügyészség őrizetbe vette a rendőrt, majd gyanúsítottként hallgatta ki. A törzsőrmester tagadta a bűncselekmények elkövetését és panasszal élt az őrizet elrendelése, valamint a gyanúsítás ellen.

A Debreceni Járásbíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal és bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el a rendőr törzsőrmesterrel szemben, azzal, hogy az előírt magatartási szabályok megtartását a rendőrség a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze. A gyanúsított és védője fellebbezett a végzés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik