Belföld

Hajánál fogva tépte, baseballütővel verte az anyját és a párját egy várpalotai férfi

Letartóztatta a Veszprémi Járásbíróság azt a kapcsolati erőszakkal gyanúsított várpalotai férfit, aki 2018 óta rendszeresen verte a párját és a saját édesanyját.

Az italozó életmódot folytató 44 éves férfi közös lakásban élt 63 éves édesanyjával és a 41 éves élettársával. Az édesanyját heti, az élettársát szinte napi rendszerességgel bántalmazta, a hajukat tépte, rángatta, bútoroknak lökte vagy egy kezébe kerülő tárggyal ütötte őket.

Az erősen ittas férfi február végén úgy helybenhagyta az anyját, hogy a nő töréses sérülést szenvedett. Az édesanya, félve a fiától, nem mert feljelentést tenni ellene. Az esetet követő pár nap elteltével a férfi ismét bántalmazta édesanyját, akinek ez alkalommal a homloka sérült. Az agresszív fiúval szemben ekkor indult meg a büntetőeljárás.

A beszerzett adatok szerint a férfi márciusban úgy elverte baseballütővel a párját, hogy az asszony napokig alig tudott lábra állni. Április közepén a férfi megtudta, hogy a két nő vallomást tett az ellene folyamatban lévő büntetőeljárásban, ezért ismét rájuk támadt, édesanyjával pedig azt is közölte, örüljön, hogy nem rugdalja meg.

A Veszprémi Járási Ügyészség a tanúk megfélemlítése, így a bizonyítás megnehezítése, illetve a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a börtönviselt férfi letartóztatását. A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és hat hónapra elrendelte a letartóztatását.

Fotó: illusztráció/police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik