Belföld

Egyre nagyobb a feszültség a gyermekotthonokban az öt hete tartó bezártság miatt

A bezártság miatt egyre nagyobb a feszültség, az agresszió, és a konfliktus a gyermekotthonokban, pláne az egyébként is traumákat elszenvedett, vagy speciális igényű gyerekek között – ez derül ki az RTL Klub riportjából. Az otthonukhoz tartozó udvaron, vagy kerten kívülre ugyanis a rájuk vonatkozó szabályok szerint 5 hete nem mehetnek.

A Híradónak két nevelő is nyilatkozott, egyikük azt mondta nem is tudja már mivel nyugtatni a gyerekeket, mivel senki nem tudja, meddig tart a jelenlegi helyzet.

Nem tudom nekik azt mondani, hogy ha most ezt kibírjátok, akkor mindjárt kimehettek. Mert nem tudjuk, hogy mikor lesz vége. És semmi olyan pluszt nem kapnak, amire vágynak.

Pedig nem vágynak sokra, mondta a nevelő, de még a közeli üres focipályára sem vihette ki a gyerekeket. Egy másik nevelő arról beszélt, hogy van, hogy ki is szöknek már a gyerekek.

Eddig minden kinti programra nemet mondtak a fenntartó minisztériumból, ennek ellenére az RTL Klub Híradójának most azt írták, hogy kisebb csoportokban, megfelelő felügyelet mellett az állami gondoskodásban élő fiatalok is kimehetnek a szabadba a mindenkire érvényes szabályok betartása mellett.

kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik