Belföld koronavírus

Karácsony Gergely egy nyilvánosságra hozott levéllel bizonyítaná, hogy Müller Cecília nem mondott igazat

Azon a napon viszont, amikor Müller Cecília szerint nem volt orvos a Pesti úti idősotthonban, az intézménnyel szerződésben álló háziorvos éppen az idősotthon lakóit és ellátottjait tesztelte pont a Pesti úton.

– írta Facebookon Karácsony Gergely arra reagálva, hogy az országos tiszti főorvos azt mondta hétfőn az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy az idősotthonban legalább egy hétig nem volt orvosi ellátás. A főpolgármester az idősotthon vezetőjének levelét is nyilvánosságra hozta, ami igazolja szavait.

Hazugságokra tényekkel, politikai rágalmakra dokumentumokkal válaszolunk – már megint. A járvány elleni védekezés…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. április 20., hétfő

Intézményünkben az ellátottak ápolása, a szolgáltatóval kötött szerződésnek megfelelően az orvosi felügyelet mindvégig biztosított volt

– írja a levélben Skultéti József, az intézmény vezetője.

„A járvány elleni védekezés szempontjából meglehetősen aggasztó, hogy a tiszti főorvos asszonyt is politikai szerepbe kényszerítik” – írta Karácsony, aki az ATV-nek korábban azt mondta, hogy a kormány „elkezdett hazudni, mint az állat”.

„Jegyzem meg, a tisztiorvosi szolgálat helyett dolgozott, a kormányhivatal helyett a főváros által biztosított tesztekkel. Sajnos később az orvos kolléga is a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatta, amikor viszont a tisztiorvosi szolgálat utasítására végeztek rajta tesztelést, akkor ezt elrontották, ám erről csak egy hét késéssel értesítették az intézményt” – folytatta posztját Karácsony, majd azt üzente Müller Cecíliának, hogy „szerinte a tiszti főorvosnak a járvány ellen kellene küzdenie szakmai alapon és nem a fővárosi önkormányzat ellen politikai alapon”.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik