Belföld

Vádat emeltek a kétéves csókakői Léna arcát szétmarcangoló rottweiler gazdái ellen

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a férfival és nővel szemben, akiknek a rottweiler kutyája szétmarcangolt egy kétéves kislányt Csókakőn. Lénát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, a kislányon hatórás életmentő műtétet kellett végrehajtani, s napokig kómában feküdt.

A vádirat szerint a pár a rottweiler kutyáit etette, amikor az egyik kutya kiszaladt az utcára és rátámadt az anyukájával sétáló kétéves kislányra. Édesanyja azonnal az ölébe kapta Lénát, azonban a kutya kitépte őt a kezeiből, és az út túloldalára rángatta. Az anya a kislányt újra a karjába vette, azonban a kutya ismét a gyermekre támadt, az arcát marcangolta. Az édesanyja kiáltására a kutya gazdája a nyakörvénél fogva elhúzta a szétmarcangolt gyerektől a megvadult állatot.

Léna nyílt koponyacsonttörés, valamint tüdőzúzódás miatt műtéti ellátásra szorult. A vádirat szerint a kutya gazdái a kerítés felújításakor nem gondoskodtak arról, hogy a kutyák ne juthassanak ki az utcára, nem tanúsították a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést, amelynek következtében a kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A főügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházat kért a kutya gazdáira.

Kiemelt képünk illusztráció: Philipp Schulze/dpa

Csókakői kutyatámadás: vissza akarhatták lopni gazdái a rottweilert
Az állatot őrző alapítvány szerint döbbenetes módszerekkel próbálkoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik