Belföld koronavírus

Lefoglaltak félmillió maszkot Budapesten, ami a csehekhez tartott

Nem érkezett a csehországi Morva-sziléziai kerületbe félmillió darab maszk Indiából, mert a szállítmányt Budapesten lefoglalták, írja az Index az Idnes.cz című cseh lapra hivatkozva.

Ivo Vondrák kerületi kormányzó arról beszélt,

sajnos a szállító cég arról tájékoztatott, hogy Budapesten lefoglalták a maszkszállítmányt. Egyelőre diplomáciai megerősítést nem kaptam erről, de úgy látszik, elvesztettük a szállítmányt.

Hozzátette, a védőeszközök piaca megbolydult, és bár nagyon számított erre szállítmányra, még nem fizettek az áruért, amit szerencsének nevezett.

Megjegyezte továbbá, úgy érzi magát, mint egy drogdíler, akit valahol a reptére lekapcsoltak a cuccal, pedig már remélte, hogy hazaérkezik.

Bial Tibor magyar nagykövet állítólag felajánlotta, hogy utánakérdez a magyar hatóságoknál a szállítmányról, de azt is megjegyezte, hogy Vondrák jelezte neki, nem annyira sürgős az ügy.

Az Idnes szerint két dolog elképzelhető a lefoglalással kapcsolatban: az egyik, hogy egy magyar cég is részt vett a szállításban, és ezért ütöttek rajta az árun a vámosok, a másik, hogy az exportáló cégtől a magyarok is rendeltek nagy tételben maszkokat, de az nem érkezett meg, ezért tartoztatták fel a cseheknek szánt szállítmányt.

Frissítünk!

100 fölé nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma
Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki a betegséget.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik