Belföld

Fellökte a reklamáló gyalogost egy autós, pár óra múlva meghalt

A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki úgy lökte el a szabálytalan magatartását szóvá tevő gyalogost, hogy az halálos koponyasérülést szenvedett.

A 65 éves férfi 2018. július 10-én az egyik fővárosi parkolóban úgy állt le kocsijával a járdán, hogy a jármű és kinyitott ajtaja akadályozta a gyalogosok haladását. Ezt egy házaspár szóvá tette, és a házaspár férfi tagja be akarta csukni a gépkocsi ajtaját. Erre a férfi szidalmazni kezdte a gyalogost, kiszállt a gépjárműből, és kétszer meglökte a másik férfit.

A lökések miatt a férfi elvesztette az egyensúlyát, és hanyatt esett, feje nagy erővel az aszfalthoz csapódott. Egy járókelő értesítette a központi segélyhívót, illetve az autós is beszélt a mentőkkel. A férfit kórházba szállították és ellátták, de pár órával később elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen halált okozó testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, letöltendő börtönbüntetést indítványozva.

Az ügyészség felhívja a figyelmet, hogy az indulati erőszakos cselekmények, akár egy másik ember ellökése, könnyen vezethetnek tragédiához.

Kiemelt képünk illusztráció.  Fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik