Belföld koronavírus

Megtalálta a közös hangot a kormánnyal a Magyar Orvosi Kamara

Március  18-án, szerda délután a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége találkozott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel – írja a MOK saját honlapján.

A szervezet a hétvégén tette közzé 11 pontos intézkedési javaslatcsomagját, amelyet Kovács Zoltán, kormányszóvivő politikai akciónak minősített.

A Magyar Orvosi Kamara lakhelyelhagyási korlátozást és az élelmiszert nem áruló üzletek teljes bezárását javasolja
Szerintük a fenti intézkedések bevezetését követően 10-14 nappal várhatóan megállna a új esetek számának gyors növekedése, majd nagyjából két hónap alatt a járvány jelentősen visszaszorítható lenne. 

Ehhez képest most úgy tűnik, a MOK megtalálta a közös hangot a magyar kormánnyal.

A Gulyás Gergellyel való találkozón a koronavírus kapcsán egyetértettek a tárgyaló felek abban, hogy ma még – a Kamara 11 pontja szellemének megfelelően – a személyek kontaktusának csökkentése, a járvány terjedésének lassítása a fő feladat, de fel kell készülni a betegek számának gyors növekedésére is.

Ebben kiemelkedően fontos teendő az ellátási pontok megfelelő védőeszközökkel való ellátása. Nagyon fontos megoldani a  65 év felettiek védelmét: kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon és számítunk a családok, a fiatalok segítségére az ellátásuk megszervezésében – írják.

Gulyás Gergely megerősítette, hogy a Kormány továbbra is számít a Kamara javaslataira, együttműködésére.

Kincses Gyula: Lakossági fegyelem nélkül teljesen mindegy, mennyi lélegeztetőgép van
Karnyújtásnyira van az a szakasz, amikor már nemcsak a megelőzés számít, hanem az ellátás is, és már nem lehet mindenkit a Szent Lászlóba küldeni, mondja a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki csak remélni tudja, hogy a szükséges átalakítások már elő vannak készítve.

A kiemelt képen Kincses Gyula, a MOK elnöke: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik