Belföld koronavírus

Nem zár be a ferihegyi repülőtér, de határként működik

Indít, fogad járatokat, de az országba csak magyarok léphetnek be.

Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgároknak megtiltja a belépést Magyarországra. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mától minden érkező utas okmányait ellenőrzi a határellenőrzési pontnál a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság.

A magyarok mellett azok az EGT-állampolgárok (EU, Egyesült Királyság, Liechtenstein, Izland, Norvégia,Svájc) is beléphetnek, akik magyarországi tartózkodásra jogosultak, és ezt okmánnyal tudják igazolni.

A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, élelmet, ásványvizet, és igény esetén arcmaszkot biztosít.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nem zár be, fogad és indít járatokat, bárki – külföldi és magyar állampolgár is – elutazhat a következő napokban. Családok együtt utazása esetén, ha legalább az egyik fél magyar állampolgár, a külföldi állampolgársággal rendelkező hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) beléphet Magyarországra.

Azok a magyar állampolgárok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek haza, kötelező egészségügyi szűrésen esnek át.

A Budapest Airport a Repülőtéri Rendőri Igazgatósággal együtt felkészült a határellenőrzésre. A zökkenőmentes folyamat érdekében ezt követően minden légijárat a 2B Terminálra érkezik majd. Az okmányellenőrzés is itt történik.

Az államtitkár kijavította a minisztert: nem zárják le a repülőtereket
A magyar állampolgárok jöhetnek repülővel, de az kérdés, hogy nem törlik-e a járatokat.

Kiemelt kép: Felszálláshoz készülő repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren március 17-én. Éjfélkor a repülőtéren is életbe lépett a határzár, de a magyar állampolgárok továbbra is beléphetnek az országba. MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik