Belföld koronavírus

Győri főorvos: Az orvosok és nővérek a teljesítőképességük határán vannak

Hatalmas erőfeszítések árán, átszervezésekkel, osztályok felszabadításával, nővéri és orvosi áldozatvállalással látják el a koronavírus miatt jelentősen megnövekedett feladataikat a győri kórházban

– mondta dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa, írja a gyorplusz.hu.

A győri kórház hétfőtől csak a sürgős eseteket látja el, a főorvos pedig azt kéri a főleg osztrák betegeket kezelő fogorvosoktól is, hogy tanúsítsanak önmérsékletet a vírus terjedésének lelassítása érdekében.

A főigazgató közölte, a korlátozáshoz az is hozzájárul, hogy a kórház személyzete megközelítette teljesítőképessége határait, a nővérek és az orvosok közül pedig egyre többen esnek ki az ellátásból.

A Magyar Orvosi Kamara lakhelyelhagyási korlátozást és az élelmiszert nem áruló üzletek teljes bezárását javasolja
Szerintük a fenti intézkedések bevezetését követően 10-14 nappal várhatóan megállna a új esetek számának gyors növekedése, majd nagyjából két hónap alatt a járvány jelentősen visszaszorítható lenne. 

A győri kórházban nem találtak fertőzött beteget, de megfigyelés alatt sokan fekszenek ott. A főigazgató elmondta: az infektológia már megtelt, kiürítették a kettes számú belosztályt, és azok kerülnek oda, akiket legalább 72 órán át meg kell figyelni, valamint bizonyos vizsgálatokat el kell végezni rajtuk.

Ha a mostani tempóban nő a megfigyelésre érkezők száma, újabb osztályokat kell majd kiüríteni a kórházban.

Kiemelt képünkön Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Tamás László János, a kórház főigazgató főorvosa a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermeksürgősségi részlegének átadásán 2018. december 4-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik