Nagyvilág koronavírus

Olasz miniszterelnök: A legnehezebb hetek csak most jönnek

A napról napra növekvő számok ellenére még nem tetőzött Olaszországban az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) Giuseppe Conte miniszterelnök szerint, aki a következő heteket nevezte a legkockázatosabbnak a Corriere della Sera című napilapban hétfőn megjelent interjúban.

Conte az egészségügyi szakértők előrejelzéseit idézve hangsúlyozta, hogy az olasz lakosság döntő hetek előtt áll. Kifejtette: a fertőzés Olaszországban még nem érte maximumát, de „helyes úton haladunk”.

A gyászjelentéseken kívül alig fér valami az olasz újságba
Egy rövid videó mutatja meg, mekkora a baj az országban.

Célként a járvány terjedésének lassítását, majd megállítását nevezte úgy, hogy Olaszország különböző térségeiben ne mindenhol egyszerre, hanem tartományonként fokozatosan tudjanak vele szembeszállni.

A kormányfő arra szólította fel az olaszokat, maradjanak otthon és legyenek egységesek.

Ez nem a politikai viták, hanem a megoldások ideje

– jelentette ki a miniszterelnök. A felmérések szerint az olaszok 62 százaléka támogatja a kormány eddigi intézkedéseit.

A legutóbbi, vasárnap esti adatok szerint a diagnosztizált fertőzöttek száma túllépte a 24 ezret, a halálos áldozatoké pedig az 1800-t. Az utóbbi huszonnégy órában 368-an haltak meg, és 2853 volt az új fertőzöttek száma.

(MTI, kiemelt kép: AFP/Paolo Manzo/NurPhoto)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik