Belföld koronavírus

Átmenetileg bezár egy visegrádi étterem, ahol vendég volt az egyik koronavírusos beteg

Rossz hírt kell közöljünk veletek: a hét során éttermünkben megforduló vendégeink egyikéről az orvosi vizsgálatok során később kiderült, hogy koronavírus-fertőzésben szenved

– olvasható a visegrádi Renaissance Étterem Facebook oldalán. 

Mint írják, miután tudomást szereztek az esetről azonnal bezártak, illetve megkezdték a fertőtlenítést. Hozzáteszik, az esélye, hogy bárki is megfertőződött volna, a vizsgálatot végző szakemberek szerint rendkívül csekély.

Valamennyi munkatársuk, aki érintkezett, vagy érintkezhetett a fertőzött személlyel, önkéntes karanténba vonult. Mindannyian tünetmentesek.

Nehéz most megfelelő szavakat találnunk közvetlen érintettként abban a helyzetben, amely előreláthatólag a teljes vendéglátó ágazat működése számára rendkívül súlyos regressziót jelent majd. Ennek fontossága azonban nem élvezhet prioritást a közegészségügyi szempontokhoz képest, amelyeket mint mindig, így most is mindenek elé kell helyeznünk

– írják.

Eltűntek a vendégek, de van, ahol már mentőövet dobtak a koronavírus miatt bajba jutó szállodásoknak
Egy budapesti hostel vezetője arról beszélt lapunknak, hogy napokon belül bezárják szálláshelyüket. Székesfehérváron haladékot kapnak az adófizetésre a szállásadók.

kiemelt kép: Renaissance Étterem Facebook oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik