Belföld koronavírus

Távozhatott a kórházból a koronavírus-gyanús holland férfi

Hétfőn este kiengedték a Szent László Kórházból azt a holland férfit, aki múlt héten a koronavírus tüneteit észlelte magán, közölte Facebook-oldalán Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester.

A posztban azt írta, a vérvételen kívül két másik tesztet is elvégezték rajta, és bár a hivatalos vizsgálati eredményekről egyelőre sem ő, sem a kerületi egészségügyi szakemberek nem kaptak tájékoztatást, amint bővebb információi lesznek, azonnal jelentkezik.

Mint ismert, a holland férfi elmondása szerint két hete Hollandiában kapcsolatban került egy fertőzöttel és múlt héten már rosszul érezte magát. A 40 éves páciens pénteken reggel 9 órakor jelentkezett a Budapest XVIII.kerületi Thököly út 3. szám alatti szakrendelőben orvosi vizsgálatra, ott elmondta, hogy körülbelül két hete Hollandiában kapcsolatba került egy új koronavírussal fertőzött beteggel. Orvosi ellátást azért kér, mert rosszul érezte magát és lázas volt. A kezelőorvosa ott tájékoztatta, hogy karanténba kell vonulnia, a férfi erre elhagyta a rendelőt, majd 14 óra 20 perckor ellátásra jelentkezett a Szent László Kórházban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik