Belföld koronavírus

Hiába jelentkezett a holland férfi, hogy koronavírusa lehet, egy óra alatt sem ért ki hozzá a mentő

Már csütörtökön felhívta házi orvosát az a holland férfi, akihez pénteken azért hívtak mentőt a XVIII. kerületi Zsebők Zoltán szakrendelőbe, mert orvosa úgy ítélte meg, hogy koronavírus-gyanús, írja az Index. Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere a lapnak pénteken délután azt nyilatkozta, hogy a férfi pénteken reggel kilenc órakor ment be a rendelőbe, ahol fejfájásra, levertségre, napok óta tartó köhögésre, illetve magas lázra panaszkodott. Azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban találkozott egy holland ismerősével, akinek a koronavírus-tesztje pozitív lett.

Miután a férfi házi orvosa kihívta a mentőket, a szakemberek kiérkezéséig a beteget egy elkülönítőbe helyezték. A polgármester szerint a férfi „egy órát biztosan várt a mentőkre”, ezután anélkül, hogy bárkinek szólt volna, kisétált a rendelőből. A rendelőt ezután lezárták és fertőtlenítették. A férfi

a jelenlegi információnk szerint a Szent László Kórházba ment, ahol azonban azt állította, hogy az elmúlt napokban nem került kapcsolatba fertőzött személlyel, végül annak ellenére elengedték, hogy lázas és levert volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy tömegközlekedéssel, taxival vagy esetleg a saját autójával közlekedett

– mondta az Indexnek Szaniszló Sándor.

Azonnal szóltak a Szent László Kórháznak, értesítették a rendőrséget és az operatív törzset is, a férfi adatait pedig átadták a hatóságoknak. Jelenleg is keresik.

Frissítünk!

Már a Szent László Kórházban vizsgálják azt a holland férfit, aki elmondása szerint két hete Hollandiában kapcsolatban került egy fertőzöttel és most rosszul érzi magát, közölte a kormányzati tájékoztatási honlap. A 40 éves holland férfi a mai napon reggel 9 órakor jelentkezett a Budapest XVIII.kerületi Thököly út 3. szám alatti szakrendelőben orvosi vizsgálatra, ott elmondta, hogy körülbelül két hete Hollandiában kapcsolatba került egy új koronavírussal fertőzött beteggel. Orvosi ellátást azért kér, mert rosszul érezte magát és lázas volt. A kezelőorvosa ott tájékoztatta, hogy karanténba kell vonulnia, a férfi erre elhagyta a rendelőt, majd 14 óra 20 perckor ellátásra jelentkezett a Szent László Kórházban. Vizsgálata folyamatban van.

A polgármester úgy tudja, hogy a holland férfi az elmúlt napokban édesanyjával és kislányával biztosan közvetlen kapcsolatban volt. Erre a kérdésre Müller Cecília az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján nem tudott válaszolni, de azt megerősítette, hogy a hatóságok keresik a férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik