Belföld koronavírus

Durva vádak a kormány ellen a koronavírus miatt

Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa farizeusnak nevezte a kormányt, és önáltatásnak, amit tesz.

A Klubrádióban a háziorvos azt mondta, szerinte a tesztet azért nem csináltatják meg, csak nagyon ritkán, nehogy tíz fölé menjen a magyarországi betegek hivatalos száma. Komáromi Zoltán felháborítónak és disznóságnak nevezte, hogy nem végzik el a tesztet azon, aki arra gyanakszik, hogy már fertőzött. Példaként hozta a külföldről hazalátogató férfit, aki vélhetően megfertőzte az apját, de előtte hiába ment el lázasan vizsgálatra, nem végezték el rajta a vírustesztet.

A DK szakpolitikusa azt mondta, pár ezer forintos vizsgálatról van szó, ráadásul a kezdetektől tudni lehetett, hogy ez egy sunyi vírus, már a tünetmentes időszakban is továbbadhatja a fertőzött, ezért nem érti, miért nem végezték el több emberen a tesztet.

Komáromi Zoltán úgy tudja, eddig körülbelül 360 tesztet végeztek el idehaza, míg a szomszédos Ausztriában 6 ezret. Ott már száz fölött van a nyilvántartott betegek száma. A kormány tájékoztatási oldala, a koronavirus.gov.hu

kedden reggel 362 mintavételről és 9 fertőzöttről számolt be.

A protokoll miatt nem végeztek több koronavírustesztet, az irániak ki akarták játszani a karantént
Rendőrök vigyáznak a Szent László kórházban kezelt iráni betegekre, akik székeket dobáltak. Hamarosan kapható lesz magánlaborokban is a teszt, de ezt nem fogadja el hivatalosnak az állam.

Komáromi Zoltán azon is felháborodott, ahogy a kormány az egészségügyi dolgozókkal bánik. Farizeus hozzáállásnak nevezte, hogy arra kérik őket, ne menjenek külföldre, mert féltik őket a fertőzéstől, de közben nem kapnak megfelelő védőfelszerelést, amit kapnak, az alkalmatlan egészségük védelmére. A háziorvos szerint a mentőszolgálatnál ő és kollégái sebészmaszkot vehettek át, ami nem sokat ér, ha fertőző beteggel találkoznak, így ők is teljesen kiszolgáltatottak a kórnak.

Kiemelt kép: youtube.com 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik