Élet-Stílus koronavírus

Az olasz állam kiakadt a francia tévésre, aki viccből koronavírust köhögött egy pizzára

A teljes karantén óta a poén még ízléstelenebbé vált.

Nagyjából hat nappal ezelőtt a Twitterre is felkerült a francia CANAL+ csatorna 10 másodperces, szatirikus szegmense, amelyben az olasz koronavírus-krízisen viccelődnek. A rövid videón egy olasz séf látható, aki épp a kemencébe rak be egy pizzát, amire előtte rá is köhög egy nagy adag váladékot.

Luigi Di Maio, olasz külügyminiszter a Facebookon azt írta, hogy viccet csinálni az olaszokból ilyenkor, amikor az országot ilyen súlyos mértékben érinti a koronavírus, mélységesen felháborító.

Ez nem egy szatíra, hanem egy sértés az egész nemzetünk felé

– mondta az eset kapcsán Teresa Bellanova, mezőgazdasági miniszter.

A szakemberek ráadásul megjegyzik, hogy a vírus ételen keresztül nem fertőz, így a francia televízióban leadott műsor szándékos félretájékoztatásnak is minősül. A CANAL+ azóta levette a műsorról a sértő szegmenst, de a Twitteren azóta is megtalálható a videó, ami ha lehet ilyet mondani, elég csúnyán öregszik, mivel az olasz helyzet azóta sokkal rosszabbra fordult.

Hétfőn egyetlen nap alatt 97-en haltak meg Olaszországban a koronavírus miatt, így már 463 halálos áldozata van a járványnak az országban. A vírus gyors terjedése miatt Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn este bejelentette, hogy az egész országra kiterjesztik a járvány megállítását elősegítő, az északi részen (16 millió embert érintően) már vasárnap bevezetett intézkedéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik