Belföld

Megint találtak egy „migránsalagutat” Csikériánál

Újabb „migránsalagutat” találtak, ezúttal is Csikériánál. Pár hónapon belül ez a harmadik, amit ebben a térségben fedeztek fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

November végén az ideiglenes biztonsági határzár alatt találtak egy alagutat a rendőrök. Kereken egy hónappal ezelőtt pedig Pintér Sándor belügyminiszter bácsalmási látogatása után egy nappal fedeztek fel egy növényzettel fedett, körülbelül 50 centiméter átmérőjű nyílást Csikéria külterületén, a korábbi nyílástól 15 méterre.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a terep pénteki átvizsgálása során 9 óra 50 perckor ismét egy nyílást találtak a település külterületén, egy áteresz mellett.

A határvonal és az ideiglenes biztonsági határzár alatt egy szerb területről induló, beton elemekből összeállított áteresz húzódik, amelynek a magyar oldalon található kijáratát korábban úgy zárták le, hogy azon ne lehessen átjutni a területünkre.

Mivel a kijárat akadályrendszere leküzdhetetlen, ezért előtte az egyik betongyűrű falát törték át, és ástak néhány méteres alagutat a felszínig. A rendőrök betemetik az alagutat a helyszíni szemle után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik