Belföld

Tavaly is alkalmaztak kerékbilincset Budapesten

Kerékbilincs: Tarlós kivezette,Karácsony bevezeti. Idén újra bilincselnek a fővárosi költségvetés javaslata szerint. Ez a legrosszabb helyeken elszállítás helyett órákra rögzíti a forgalmi akadályt,a szabálytalanul parkoló autót. Ezért is szűnt meg 2018-ban. Volt erről konzultáció?

írta Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerdán Twitteren. A témában később Vitézy Dávid, aBudapest Fejlesztési Központ vezetője is megszólalt, aki Facebook-posztjában szintén nekiment a budapesti főpolgármesternek.

Csakhogy a 24.hu birtokába jutott dokumentum szerint nem igaz, hogy Tarlós István kivezette volna a kerékbilincset, hiszen a Liget Budapest Projekt egyik tavalyi szórólapján többek közt az szerepel, hogy a Városliget Zrt. is kerékbilincsezett a projekt miatt.

Fotó: 24.hu

A szórólapon felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy a Városliget zöldterületén továbbra is tilos a parkolás, valamint leszögezték, hogy amíg meg nem épül a 800 férőhelyes Dózsa György úti mélygarázs, addig

 a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság fokozottan figyeli a tilosban parkoló autókat, amiért 50.000 Ft-ig terjedő pénzbírságot szabhat ki, illetve a feljelentés mellett kerékbilincs felszerelésére is számíthat.

A főpolgármesteri hivatal egyébként már szerdán reagált Fürjes és Vitézy vádjaira, közleményükben azt írták: nem igaz, hogy a Tarlós vezette városvezetés nem alkalmazta a kerékbilincset, Vitézy pedig akkor téved, amikor azt állítja, hogy a FÖRI olyan helyeken kerékbilincsel, ahol ezzel a megbilincselt jármű tovább növeli a forgalmi dugót.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik