Belföld

7 év 4 hónapot kapott az ismerősét fogva tartó, összeverő szolnoki férfi

Hét év négy hónap fegyházra ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki tíz napig kínzott és fogva tartott egy nőt a cinkostársaival azért, hogy később prostituáltként dolgoztassa Németországban. A két bűntársa korábban 2 év, illetve 1 év 8 hónapot kapott jogerősen.

A történet 2017. április 10-én délután a szolnoki Gólya Parkban kezdődött. Korábban részletesen is beszámoltunk arról, hogy a 49 éves nő itt sétálgatott, amikor leszólította  R. T. , aki látta rajta, hogy spicces. Elhívta magával, hogy bulizzanak, a nő pedig belement. A házban egy fiatal pár is volt egy kisgyerekkel, akik épp egyikük születésnapját ünnepelték, ezért nem aggódott. Három napig szórakozott velük, majd úgy döntött, hazamegy. Megköszönt mindent és elindult. Állítása szerint az őt elcsaló férfi ekkor utánaszaladt, visszarángatta és megverte.

Ezután mindhárman ütötték, rugdosták, és egy vágódeszkával is bántalmazták. Közölték vele, hogy mostantól az a férfi a párja, aki odavitte őt, és neki fog dolgozni, méghozzá prostituáltként Németországban. A fiatal nő a házban később elmondta neki, terhes, emiatt kiesik a munkából, és őt kell helyettesítenie. El is kezdték a szervezést, hogy az asszonynak legyen helye, munkája.

Mivel a teste tele volt kék-zöld foltokkal, véraláfutásokkal a bántalmazások miatt, ezért német partnerük nem akarta foglalkoztatni, meg kellett várni, hogy a sérülések eltűnjenek. Ezalatt az asszonyt fogva tartották a házban. Látszólag beleegyezett a helyzetbe, mert félt attól, hogy ismét megverik. Menekülni nem tudott, a ház utcára néző ablakait nem lehetett kinyitni, az ajtókat összedrótozták.

Mivel iratokra is szükség volt az utazáshoz, a fiatalabb támadók – mindössze 19 éves fiú és várandós párja – elment az asszony élettársához, hogy megszerezze a papírokat. Azt mondták neki, hogy a nő már nem szereti őt, és elviszik a holmiját. A férfi nem kérdezősködött, beengedte őket. A fiatalok megszerezték amit akartak, de még egy telefont és 10 ezer forintot is sikerült elvinniük a házból.

Az asszony napokig várt a lehetőségre, végül április 21-én, amikor még a többiek aludtak, megszökött, és bejelentést tett a rendőrségen. A táblabíróság helybenhagyta a Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítéletét és jogerősen is 7 év 4 hónap fegyházra ítélte a főbűnöst.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik