Belföld

Sírva fakadt a bíróságon a jánoshalmi anyuka, akinek agyonnyomta a hétéves kisfiát az ágybetét

Már az előkészítő ülésen jogerős döntés született a Kecskeméti Törvényszéken annak a 27 éves jánoshalmi anyukának az ügyében, akinek agyonnyomta a hétéves kisfiát egy rosszul kitámasztott rugós ágybetét tavaly márciusban.

A kisfiú a tragédia napján nem volt iskolában, az anyukája felügyelete alatt állt. A nő felügyelet nélkül átengedte a kicsit a forgalmas közút túloldalán lakó nagyanyjához. Az anya azonban erről nem tájékoztatta a nagyszülőt, noha tudta, hogy több olyan méretű és súlyú tárgy is található az udvarán, amely különösen egy kisgyermekre nézve súlyos, akár halálos sérülést is okozhat.

A gyermek érkezését a nagyanyja nem észlelte, mert a kisfiú egyből játszani kezdett az udvaron. Játék közben azonban magára rántott egy kidobott 23 kilós ágybetétet, amely rádőlt és maga alá temette.

Az anya félóra múlva átment a nagyszülői házba és ekkor szerzett tudomást arról, hogy a gyermek nem jelentkezett a nagyinál. 10-15 perc keresés után, eszméletlen állapotban találták meg a gyermeket, akinek a nyaki gerince olyan súlyos, vérzéses zúzódást szenvedett a fejre rázuhanó ágybetéttől, hogy életét az időközben kiérkező szakszerű orvosi segítségnyújtás ellenére sem lehetett megmenteni.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért az anyukára gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Az anyuka többször is sírva fakadt a mai előkészítő ülésen. Elmondta, hogy rettenetesen megbánta, hogy felügyelet nélkül engedte át a nagymamához a gyermekét. Váddal egyezően beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően – 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházra ítélte az anyukát, aki azonnal tudomásul is vette a döntést. Az ítélet jogerős.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik