Belföld

Lehűlés jön, durva szélviharokra figyelmeztetnek

Hétfőn még nagy területen 10 fok fölé melegszik a levegő, de az érkező hidegfront esőt, lehűlést és viharos szelet hoz.

Hétfőn erősen felhős lesz az ég, a nap főleg északkeleten bukkan elő. Eleinte lehet kisebb eső, legkisebb eséllyel délnyugaton, de délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, bár északkeleten akkor is kipattanhatnak záporok. A nyugatias szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A hőmérséklet napközben 7-14 fok között alakul, késő estére 2-11 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az ország északkeleti felén (nagyjából a Szombathely-Szeged vonaltól északkeletre) gyakran lesz erős a nyugatias szél, amelyet többször kísérhetnek viharos lökések, a legerősebbek síkvidéken 60-65 km/óra körül lehetnek. Az erős szél miatt keddre Nógrád megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Három megyére (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém) másodfokút.
Kedden marad a többnyire erősen felhős idő, délután és este kezdődik a felhőzet csökkenése. Több helyen valószínű eső, zápor, késő délutántól havas eső, a hegyekben havazás. A délnyugati szél északnyugatira, északira fordul, nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Szerdán szórványosan alakul ki zápor, hózápor. Sokfelé viharos lesz szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik