Belföld

Veszített az önkormányzati választáson, a városi cégből is kitették a helyi Fidesz-elnököt

Amíg önkormányzati képviselő volt, éveken át a Ceglédi Termálfürdő pénzügyi menedzseri pozícióját is betöltötte a helyi Fidesz-elnök, Hörömpő Annamária. Vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 520 ezer forint bér járt neki az évek óta masszív veszteséget termelő, a gyógy- és strandmedencék mellett csúszdaparkot is működtető fürdőtől. Információink szerint azonban az év elején elköszöntek Hörömpőtől. Szerettük volna megtudni az okot, de az üzemeltető cég ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni.

Forrásaink szerint viszont árulkodó lehet az időzítéssel kapcsolatban, hogy az októberi önkormányzati választáson a ceglédi fideszes képviselőjelöltek közül egyedüliként ő maradt alul a kihívójával szemben. (Veszített a kormánypárt színeiben az addigi polgármester, Takáts László is, utódjának, a volt MDF-es, most független, az ellenzék által támogatott Csáky Andrásnak azonban masszív Fidesz-többséggel kell szembenéznie a testületben.) Hörömpő mindössze kilenc szavazattal maradt alul, ezért újraszámolást kért, de az eredmény nem változott.

Mindeközben egy kínos ügyre bukkantunk. A múlt év elején, amikor még önkormányzati képviselő volt a helyi Fidesz-elnök, az önkormányzat eladott egy laktanyai ingatlant a meghirdetett minimális árért annak a cégnek, a PHL Optima Kft.-nek, amelyik Hörömpő Annamáriáé és férjéé volt. (Azóta elváltak.) Az alapvetően uszodai kellékek gyártásával foglalkozó cég néhány éve kapott uniós támogatást, durván 30 millió forintot.

Az ellenőrök azonban tavaly szabálytalanságra bukkantak, ezért visszafizettettek 7,8 millió forintot a céggel.

A szabálytalannak talált cégeket listázó táblázat nyáron került fel a palyazat.gov.hu oldalra, (a GINOP-os pályázatokat kell nézni), akkor még tulajdonos volt a cégben Hörömpő, csak októberben szállt ki a vállalkozásból, amely most kizárólagosan a volt férjéé. A cég fióktelepe Kecskeméten volt, ezért részesülhettek a Bács-Kiskun megyének rendelkezésre álló uniós forrásból. Ennek egyik feltétele az volt, hogy pár évig ott működjön a cég, ezért költöztethették át csak tavaly Ceglédre a tevékenységet.

A volt férj arról tájékoztatta lapunkat, hogy négy dologra pályáztak anno, köztük egy uszodai bólya gyártására alkalmas szerszámra, de nem sikerült fröccsöntő gépet venni hozzá, ezért ezt a folyamatot Cegléden végezték, ami pedig azért volt szabálytalan, mert csak Bács-Kiskun megyében lehetett volna. Elmondása szerint a többi munkafolyamat, a többi eszköz üzemeltetése szabályos volt, ezért kellett a támogatás negyedét visszafizetni. Szerettünk volna beszélni Hörömpő Annamáriával is, de megkeresésünkre nem reagált.

Kiemelt kép: CTV

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik