Belföld

Új főnöke van az állami rádiónak

Siklósi Beatrix lett az új csatornaigazgató.

Siklósi Beatrix váltja Mucsányi Mariannát a Kossuth Rádió csatornaigazgatói pozíciójában január 6-tól. Mucsányi Marianna három év után, közös megegyezéssel távozik a közmédiától, adta hírül szűkszavú közleményében az MTVA.

A Media1 információja szerint Mucsányi Mariannának azért kellett mennie, mert férjét, Szadai Károlyt a kormánypártok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagjává választották.

A médiatörvény tiltja, hogy Médiatanács tagjának közeli hozzátartozója az MTVA munkatársa legyen. Mivel az összeférhetetlenség ellenére Szadait az Országgyűlés fideszes többsége megválasztotta, feleségének kellett lépnie.

Mucsányi Marianna korábban a Népszabadság rovatvezetője, majd az InfoRádió főszerkesztő-helyettese volt, majd saját gyártócéget működtetett, mely a közmédia egyik nagy beszállítójává vált 2011 után, amit kinevezése előtt adott el. Szadai Károly korábban az állami média felügyelőbizottságának a tagja, előzőleg a Magyar Rádió Közalapítványának elnöke volt.

Siklósi Beatrix az utóbbi időben az M5 kulturális csatornát irányította, korábban a vallási műsorok tartoztak hozzá, de a történelmi egyházak tiltakozása miatt onnan távoznia kellett.

Siklósi Beatrix (Siklósi Beatrix)
Megbukott a rasszista kijelentésein a köztévés vezető
A nagy egyházak tiltakozása miatt már nem Siklósi Beatrixhoz tartoznak a köztévében a vallási műsorok.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik