Belföld

Kinevezték a közmédia felügyelőbizottságát

A szocialista delegált nemmel szavazott a jelöltekre, a jobbikos és LMP-s kuratóriumi tag tartózkodott.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma keddi ülésén megválasztotta a négy közmédium közös felügyelőbizottságát – tájékoztatott Balogh László, a közalapítvány kuratóriumi elnöke.

A felügyelőbizottság a törvény szerint öttagú. A most megválasztott elnök Szadai Károly, tagjai Nagy Lenke, Balaton Anita és Bíró Ildikó. Mint Balogh László elmondta, január 31-ig a négy közmédiumnál dolgozó munkavállalók is delegálnak egy tagot a testületbe.

Szadai Károly előzőleg a Magyar Rádió Közalapítványának elnöke volt, dolgozott annak felügyelőbizottságában is. Nagy Lenke a Duna TV-t, illetve a közrádiót felügyelő közalapítvány kuratóriumában dolgozott – egészítette ki a kuratórium elnöke. A tagokat három évre választották meg.

Silhavy Máté, a kuratórium Jobbik által delegált tagja az MTI-nek azt mondta: a kuratóriumi tagok csak az ülésen kapták meg a leendő felügyelőbizottsági tagok önéletrajzát; a testület jobbikos és LMP-s tagja a szavazáskor tartózkodott.

Kránitz László MSZP-s delegált az ülésen azt javasolta, hogy az MSZP-nek, mint a legnagyobb ellenzéki pártnak is kellene tagot küldenie a felügyelőbizottságba, de erre – elmondása szerint – nem volt lehetőség. A szocialista kurátor az MTI-nek azt mondta: nemmel szavazott a javasolt személyekre.

Balogh László úgy tájékoztatott: az ülésen elfogadták a megszűnő közalapítványok zárómérlegét, illetve Németh Vladimir LMP-s kurátor javaslatára átnézik a négy közmédium menedzsmentjét érintő kifizetéseket 2005-ig visszamenőleg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik