Belföld

Megbukott a rasszista kijelentésein a köztévés vezető

Siklósi Beatrix (Siklósi Beatrix)
Siklósi Beatrix (Siklósi Beatrix)

Már nem Siklósi Beatrixhoz tartoznak a köztévében a vallási műsorok, miután a nagy egyházak tiltakozása miatt az MTVA vezérigazgatója levette a szerkesztőt a területről – írja a Népszabadság

A Népszabadsághoz jutott az a tiltakozó levél, amelyben Erdő Péter bíboros, Bölcskei Gusztáv református püspök, Gáncs Péter, evangélikus elnöki-püspök és a Heisler András, a Mazsihisz elnöke írt Szabó László Zsoltnak, az MTVA vezérének.

Ebben többek közt azt írták, hogy „Siklósi Beatrix szerkesztő úrhölgy személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő, antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására”.

Kiderült az, is, hogy erre még október végén a vezérigazgató válaszolt, amelyben megvédi Siklósit, és bízik abban, hogy kolléganőjét „valós érdemei és munkája alapján fogják megítélni”. Mindemellett közölte azt is, hogy a vallási terület már nem szerepel a feladatkörében.

Siklósi Betrix korábban rasszista vicceket, a szélsőjobboldali nézeteiről ismert kuruc.info „cikkeit” is posztolt már közösségi oldalán, ahol Horthy Miklós születésnapjáról is megemlékezett, ennek ellenére kinevezték a Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztőség élére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik