Belföld

Veronai buszbaleset: lehet, hogy nem a megvádolt sofőr, hanem a váltótársa vezetett

Nem V. János, hanem váltótársa vezethette a buszt Veronában a tragédia pillanatában. A Bors értesülései szerint V. János ügyvédei egy erről szóló orvosi szakvéleményt adtak be az olasz bíróságon, ahol a veronai tragédia ügyében újabb tárgyalási napot tartottak pénteken.

A szakvéleményben az szerepel, hogy V. János testén nem voltak kormánytól eredő sérülések, vagyis ez azt jelentheti, hogy a baleset időpontjában ő nem ült a volán mögött. A Bors információja szerint a balesetben elhunyt sofőr mellkasán találtak zúzódásokat, az ütközés közben V. János a széksorok közt állhatott.

A túlélők nehezen tudták felidézni, pontosan melyik sofőr vezette aznap éjjel a buszt, volt, aki V. Jánosra emlékezett, de több olyan is, aki elhunyt társára.

A veronai tragédia kapcsán itthon egyetlen embert gyanúsítottak meg, V. János háziorvosát, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétségével.

„A szülők azt gondolják, a gyerekük nem ülhet fel egy olyan buszra, amit egy beteg sofőr vezet”
Két éve történt a veronai buszbaleset, de Magyarországon még a vádemelésig sem jutottak el a hatóságok. Az unokahúgát elveszítő Szendrei Endrével beszélgettünk a nyomozás részleteiről, felelősségvállalásról és felelősségre vonásról.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik