Belföld

Hollik István a győri gyerekgyilkosságról: „Két hiba biztosan történt”

Súlyos, elfogadhatatlan hibák vezettek a Győrben történt kettős gyermekgyilkossághoz – mondta Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Közölte: két hiba biztosan történt. Az egyik, hogy a vádlott tíz év helyett öt évet kapott. A másik hiba az volt, hogy le sem ülte az öt évet, feltételesen szabadlábra helyezték.

A kormány mindent megvizsgál annak érdekében, hogy még egy ilyen tragédia ne történhessen – mondta a kormányszóvivő, hozzátéve: az Országos Bírósági Hivatalnak ki kell vizsgálnia az esetet. Korábban Varga Judit igazságügyi miniszter bejelentette, hogy átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezi, és vizsgálat indul az igazságügyi szakértőknél is. 

A Kúriának olyan jogegységi határozatokat kell hoznia, amelyek iránymutatóak a bíróságok számára, hogy ilyen tragédia még egyszer történhessen meg – tette hozzá.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszélt a csütörtöki kormányinfón a győri gyermekgyilkosságról. Közölte, súlyos hibának tartja a feltételes szabadságra bocsátást a szándékos emberölés esetében, és elfogadhatatlanul gyengének az alapfokú eljárásban hozott ítélet.

Gulyás Gergely Nagy Ervinről: ha betanult szöveget mond, az jobban áll
Kormányinfón kiderült, hogy nem rúg ki Orbán senkit, és nem változik a NAT.

Mint ismert, H.G. a hétvégén saját fiát és nevelt lányát ölte meg, majd magával is végzett. A helyszínen ott volt egy harmadik gyerek is, aki túlélte a támadást. Amint arról beszámoltunk, bár a férfi korábban súlyosan bántalmazta volt feleségét és emiatt börtönben is ült, a szakértők nem valószínűsítették, hogy újabb bűncselekményt fog elkövetni.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik